می دانم این نوشته در شرایطی که هنوز ماه رمضان به پایان نرسیده،می تواند شکم خواننده روزه دار را به پشتش بچسباند اما ممکن است نتیجه اش این باشد که شما تلفن را بردارید وبرای این که به خود وخانواده،لطف کنید،با مدیریت پذیرش رستوران "اردک آبی" تماس بگیرید ومیز رزرو کنید.قبلا گفته ام که آدم شکمویی هستم ومی دانید که رستوران گردی،یکی از بهترین سرگرمی های من است.عاشق این هستم که با عده ای دور میزی پراز غذا وخوردنی ها بنشینم. حرف بزنیم وتحلیل کنیم وتصمیم بگیریم.اگر ترس از بالارفتن چربی خون ودیگرعوارض پرخوری نبود،اطمینان داشته باشید که صبحانه ام را هم در رستوران می خوردم.نوشتم صبحانه ویادم آمد که امروز قراراست از رستورانی بنویسم که درشرایط عادی،هم صبحانه سرو می کند وهم ناهاروشام اما این روزها که همه روزه داریم وروزهای پرهیز را سپری می کنیم،میزافطاری چیده است وهم چنان میز شامش برقراراست.

اردک آبی  دردسته رستوران های بوفه ودررده بسیارلوکس قرار دارد. دراين رستوران باکلاس،می توانید روزه خودرا با انواع غذاهای افطاری بازکنید وپس ازآن اجازه دارید  حداقل 16 نوع غذا را بچشيد.رستوران اردک آبی، در خيابان ولي عصر ودرمرکز خرید تندیس واقع شده و 270 صندلي براي پذيرايي دارد.براي ورود به اين رستوران، بايد مبلغ 17 هزارو500تومان به عنوان ورودي بپردازيد وپس ازآن اجازه داريد تا جايي كه مي توانيد، غذا نوش جان كنيد.رستوران هاي حتي الاشباع يا بوفه يا به قول انگليسي ها"all you can eat" " رستوران هايي هستند كه  چند مدل غذا عرضه مي كنند ولي بابت ورود، يك بار مبلغي مشخص دريافت مي كنند وشما مي توانيد تا جايي كه درتوان داريد يا به قول ايراني ها تا "جايي كه جا داريد" ، غذا نوش جان كنيد. البته دراين گونه رستوران ها " خوردن حلال است وبردن حرام". درتهران چند رستوران معروف به اين سبك مشتري مي پذيرند كه رستوران بوفه حاتم، قديمي ترين محسوب مي شود ورستوران هاي " هتل سيمرغ" "اردک آبی" و" بوفه نايب"  جزو معروف ترین رستوران های بوفه محسوب می شوند.اين گونه رستوران ها درچين مشتريان زيادي دارند اما در دنيا هم بسيار معروف هستند.چندشب پیش با همسر ودخترم سری به رستوران اردک آبی زدیم اما عذرخواهی کردند وگفتند جایی برای نشستن ندارند وباید ازقبل برای رزرو اقدام می کردیم.دیدم درست می گوید بنابراین همان جا، برای شب پنج شنبه میز رزرو کردم.

شب پنج شنبه پیش ازاذان مغرب به اتفاق دخترم وهمسرم به سمت اردک آبی حرکت کردیم ودرست زمانی که صدای الله اکبر داشت پخش می شد،وارد رستوران شدیم.دست وصورت را شستیم وشروع کردیم.نان تازه با پنیر وکره ومربا وعسل وسبزی وچای شیرین به مقدارزیاد روی میز چیده شده بود وما روزه را بازکردیم.نمی دانم به خاطر گرسنگی زیاد بود که نان وپنیرچسبید یا این که واقعا همه چیز دربهترین شکل طبیعی اش خوشمزه  ودلچسب بود.اندکی بعد به اتفاق دخترم نشستیم وازآینده صحبت کردیم ودرحقیقت به خود استراحتی دادیم تا پس ازآن برای خوردن شام آماده شویم.

 اردک آبی در سه وعده

 اردک آبی رستورانی است با کلاس که برخلاف دیگر رستوران های تهران،صبح وظهر وشب،آماده پذیرایی از مشتریان است.صبح ها می توانید با پرداخت مبلغ 8900 تومان همه جور صبحانه نوش جان کنید.من یک بار صبحانه به این رستوران امده ام.میزصبحانه اردک آبی به غذاهای سرد وگرم تقسیم شده والبته چند نوع نوشیدنی هم دارد.انواع نان با چند نوع غذای مناسب صبحانه. شما می توانید چند نوع نان انتخاب کنید كه در كنارسبد نان ، دستگاه مخصوص گرم كردن نان قرار گرفته و می‌توانید نان مورد علاقه خود را گرم یا  تست كنید. پس از آن نوبت به غذاهای گرم  می‌رسد كه شما می توانید تخم مرغ آب‌پزبخورید یا با نان سنگک، نیمرو و عدسی نوش جان کنید. سوسیس تخم مرغ واملت هم هست و کمی آن طرف ترمی توانید کره وپنیر وانواع مربا هم انتخاب کنید. قیمت صبحانه کامل اردک آبی 8هزارو900 تومان است که شامل غذاهای سرو وگرم وانواع نوشیدنی می شود اما هرکدام قیمت خاصی هم دارند.به طور مثال قیمت صبحانه سرد این رستوران 4هزارو500 تومان وقیمت غذاهای گرم آن،5هزارو500 تومان است.نوشیدنی های اردک ابی هم 1500 تومان قیمت دارد.

 شام وناهاراردک آبی

 من هیچ وقت فرصت خوردن ناهار در رستوران اردک آبی پیدا نکرده ام اما غذاهای ظهرآن تفاوتی با غذاهای شب ندارد با این توضیح که ترکیب آن در روزهای مختلف متفاوت است بنابراین می توانید اطمینان داشته باشید که اردک آبی،غذاهای مانده به مشتریانش عرضه نمی کند.فهرست غذاهای هفتگی اردک آبی فوق العاده متنوع است.ازبراکلی و گل کلم بگیرید تا اسکالپ مرغ وجوجه کباب. ترکیب غذاهای اردک آبی،ایرانی- فرنگی است اما غذاهای آمریکای لاتین هم درآن دیده می شود.به طورمثال شما می توانید درکنار جوجه کباب ایرانی،بیفت براکلی باسس گریوی نوش جان کنید یا درکنار کشک بادمجان، مزه دلمه وبرنج مکزیکی راهم بچشید.هرروز 16 غذای متنوع روی میز اردک آبی چیده می شود که با ترکیب روز بعد متفاوت است.انواع سالاد هم دررستوران اردک آبی موجود است وباید به این فهرست،انواع نوشیدنی راهم اضافه کنید.

 فرازوفرودهای اردک آبی

 نسبت به دفعه های پیش که به اردک آبی رفتم،مثل بوفه حاتم که درشیبی ملایم،کیفیت آن رو به کاهش بود،اردک آبی را هم روبه نزول دیدم.البته ازنظر کمیت .نه ازنطر کیفیت.به طورمثال متوجه شدم مدیریت رستوران،چند سرویس را حذف کرده مثل رومیزی های قشنگی  که قبلا بود وتازگی ها حذف شده است.یا شمعی که معمولا سرمیزشام  روشن می کردند اما درآخرین باری که به این رستوران رفتم،خذف شده بود.درعین حال متوجه شدم چند غذاهم حذف شده مثل بیف و چیکن استراگانو که آخرین بار سرمیز غذا عرضه نشده بود.با این حال رستوران اردک آبی یکی از بهترین بوفه های تهران است که البته غذایش کیفیت وطعم فوق العاده ای دارد.این که می بینیم مدیریت رستوران مجبور می شود برخی سرویس هایش را حذف کند،به دلیل سیاست های غلط اقتصادی است.به دلیل فشارهای مضاعفی که وزارت بازرگانی وتعزیرات برای قیمت گذاری غذاها اعمال می کنند هم چنین به دلیل ناتوانی در رقابت با دیگر بوفه ها، انگار مدیریت رستوران مجبورشده است برخی سرویس ها را حذف کند.با این حال کیفیت غذاهای اردک آبی هم چنان بالا است وبرخلاف بوفه حاتم که هرروز از کیفیت غذاهایش کاسته می شود،اردک آبی هم چنان غذاهای خوشمزه ای عرضه می کند.

 

 

+ نوشته شده در چهارشنبه سیزدهم آبان 1388ساعت 16:52 توسط پرویز گیلانی |